Dryad Milatant uganka

Prerelease Return to Ravnice je za nami in napočil je čas, da edicijo spoznamo tudi iz vidika pravil. Prav za ta namen vam postavljamo uganko, ki seveda vključuje nekaj novih kart.

Situacije je sledeča:

Igralec A in igralec N se odločita, da sveže začneta novo igro. Igralec A obožuje karto Dryad Militant, zato je okoli nje sestavil celoten kupček. Že prvi krog po igranju landa začara Militanta in preda potezo. A ker igralec N pozna njegovo šibko točko se že takoj naslednji krog odloči, da bo Dryadi storil konec ter vanjo uperi Electrickery in jo ubije.

 

Igralec A se ne preda in v svojem naslednjem krogu začara še eno. Igralec N ne ostane dolžan ter ubogo žival ubije tokrat s karto Abrupt Decay.

Naslednji krog ponovita vajo, a ima tokrat nasprotnik na zalogi Auger Spree, s kateri se reši nadloge.

Četrti krog je igralec A že skorajdane obupan, a povleče še svojega 4. Dryad Militanta, ga igra in upa na najboljše. Žal ne gre vse po njegovem načrtu, saj je igralec N prihranil za kreaturo karto Dramatic Rescue, katero tudi konec kroga uporabi na Dryadi.

Nekaj časa se igralca spogledujeta, nato pa igralec N igra Trained Caracala ter Runechanter's Pike, ter svojo muco tudi equipa.

 

Rešitev nagradnega vprašanja:

Ker je tokrat bilo vprašanje bolj kompleksno, bomo objavili tudi rešitev. Prva stvar, ki jo moramo storiti je, da odkrijemo kaj je bistvo uganke, kar ni ravno težko, saj na koncu postane očitno da moramo sešteti koliko instantov in sorceryjev je v grobu igralca B. Nato malce premislimo če je kakšna razlika med temi štirimi spelli. Spomnimo se na nešteto prejšnjih ugank s to tematiko in dejstva, da kreature, ki jim je bilo storjeno dovolj škode ali pa jim je šel toughness pod ničlo, ne umrejo takoj ampak šele po tem ko se je urok dokončno izvršil, šel v grob ter so se nato preverili tako imenovani State Based Efekti, ki pošljejo ranjeno kraturo v grob. Na drugi strani pa uroki, ki ne delajo škode ali zmanjšujejo toughnessa svoj efekt storijo med izvedbo uroka še preden grejo v grob. Torej imamo na koncu 4 različne karte, ki pa spadajo v 2 kategoriji - prva pospravi kreaturo z bojišča po tem ko je šla v grob, druga pa še pred tem. To je pomembno predvsem za Dryado, ki ima svoj efekt samo ko je na bojišču. V našem konkretnem primeru to pomeni, da bo uroke prve katergorije pospravila v exile, pri drugi pa je ne bo več na bojiču da bi to uspela. V grobu se na koncu znajdeta Abrupt Decay ter Dramatic Rescue in povzročita da je naš muc 3/1. Čestitke vsem, ki ste odgovorili pravilno!