Modern format

Po Pro Touru v Modern formatu, najavi Modern Masters seta in GP Lyonu v Modernu je vredno, da posvetimo nekaj pozornosti temu dokaj novemu formatu.

Modern format je star šele dobro leto, a se je v tem času zelo dobro prijel, tudi v Sloveniji. V njem so dovoljene vse izdaje, kjer imajo karte novejši (modernejši- od tukaj ime formata) okvir. Spremlja ga obširna banlista, ki format dela zanimiv in zabaven. Več o samem formatu si lahko preberete tukaj. Format je popularen predvsem zato, ker vam omogoči igranje priljubljenega kupčka iz Standard formata vaše mladosti, medtem ko so karte še vedno zelo dosegljive in relativno poceni.

Modern format se v Sloveniji igra predvsem na FNM-jih v Črni Luknji vsak drugi teden, vsake toliko pa bomo v prihodnosti odigrali tudi kak večji turnir v tem formatu, ko bo prišla priložnost.

Žrebanje nagradne igre bo v nedeljo,18.11.

Pravilni odgovor:
Prvi uradni turnir organiziran iz strani Wizardov je bil Community Cup, kjer so prvič uporabili ime Modern in objavili dovoljene edicije in banlisto. Format so takrat začeli bolj piliti in nekaj mesecev kasneje organizirali tudi prvi turnir za širšo množico - Pro Tour Philadephia. Ker je bilo vprašanje morda dvoumno, smo pri žrebu upoštevali oba odgovora.